Wegański sernik z brzoskwiniami
Porcje Czas przygotowania
12porcji 1h
Porcje Czas przygotowania
12porcji 1h
Składniki
Masa bezsernikowa
Spód
Dodatki
Sposób przygotowania
  1. Namocz daktyle w gorącej wodzie (co najmniej 1h, a najlepiej kilka godzin). Następnie odlej od nich wodę i zblenduj. Lepką masę daktylową wymieszaj dokładnie z płatkami owsianymi i wylep masą spód tortownicy. Włóż do lodówki na czas przygotowywania reszty ciasta.
  2. Przepłucz kaszę jaglaną zimną i ciepłą wodą. Ugotuj przepłukaną kaszę jaglaną w 2 szklankach wody. nie mieszaj, gotuj aż kasza wchłonie całość wody ok. 15-20 min. Następnie dodaj erytrol, mleko kokosowe, tofu i resztę składników.
  3. Wymieszaj całość łyżką , a następnie zblenduj dokładnie. wyłóż masę na spód.
  4. Pokrój drobno brzoskwinie (jeśli są bardzo soczyste postaraj się przenieść na ciasto jak najmniej soku) i udekoruj nimi ciasto.
  5. W garnuszku rozpuść wszystkie składniki na polewę i udekoruj nią ciasto.
  6. Włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Pozostałe informacje

Mam nadzieję, że to ciasto zasmakuje Wam tak jak mi :).