Namocz daktyle w gorącej wodzie (co najmniej 1h, a najlepiej kilka godzin). Następnie odlej od nich wodę i zblenduj. Lepką masę daktylową wymieszaj dokładnie z płatkami owsianymi i wylep masą spód tortownicy. Włóż do lodówki na czas przygotowywania reszty ciasta.
Przepłucz kaszę jaglaną zimną i ciepłą wodą. Ugotuj przepłukaną kaszę jaglaną w 2 szklankach wody. nie mieszaj, gotuj aż kasza wchłonie całość wody ok. 15-20 min. Następnie dodaj erytrol, mleko kokosowe, tofu i resztę składników.
Wymieszaj całość łyżką , a następnie zblenduj dokładnie. wyłóż masę na spód.
Pokrój drobno brzoskwinie (jeśli są bardzo soczyste postaraj się przenieść na ciasto jak najmniej soku) i udekoruj nimi ciasto.
W garnuszku rozpuść wszystkie składniki na polewę i udekoruj nią ciasto.
Włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Pozostałe informacje
Mam nadzieję, że to ciasto zasmakuje Wam tak jak mi :).