Przygotuj trzy garnuszki i do każdego wlej 1/4 szklanki wody i połowę kostki masła.
Gdy masło się rozpuści dodaj do każdej masy cukier i cukier waniliowy – rozdziel je w miarę proporcjonalnie na 3 masy. (Możesz też nie dodawać w ogóle cukru do białej masy, z cukrem wychodzi bardzo słodka).
Do jednego garnka dodaj ciemne kakao, do drugiego rozpuszczalne, a do trzeciego nie dodawaj nic.
Po zagotowaniu zdejmij z ognia i ostudź każdą masę.
Do każdej masy dodaj 1,5 szklanki mleka w proszku dokładnie mieszając, żeby nie było grudek (najlepiej sprawdza się mleko Łaciate).
Pokrusz herbatniki i wmieszaj je do masy w miarę proporcjonalnie rozdzielając je do każdej części.
Wyłóż keksówkę torebką foliową i wykładaj kolejno masy. Najpierw najciemniejszą z kakao, później tę z rozpuszczalnym kakao, a na końcu białą.